DE LEUGEN REGEERT!

                   

 

NEERLANDS TROTS IN BARRE TIJDEN!

De Leugen Regeert! is de gevleugelde uitspraak van Koningin Beatrix (1999) over de stand van de Nederlandse media. Een wonderlijk revolutionaire stelling, die profetisch lijkt in een tijd dat de ‘mainstream’ media zich steeds scherper moeten verdedigen tegen kritiek over Fake News en ideologisch gekleurde berichtgeving. Maar is onze informatie niet per definitie gekleurd? En zouden media niet veel transparanter moeten worden over haar specifieke kleur? 

Hoe kunnen we die wereld anders interpreteren?  ‘De Leugen Regeert!’ is een zoektocht naar andere emancipatoire kritiek en dissidente perspectieven op onze maatschappelijke werkelijkheid.

Na lovende reacties en 4-sterren-recensies over de Canonvoorstellingen Neerlands Trots in Barre Tijden1 en 2 komen Ab Gietelink & Theater Nomade met een actueel deel 3. 

U wordt meegenomen op een actuele en historische reis door het Nederland van de 21e eeuw.  U bent getuige van een hilarische reflectie en kritiek op Het Nederland van Bitcoin, Fietsenrazzias en Politie op je hielen!

Het Nederland van Fakenieuws media, Russofobie, veiligheidsparanoia en Zwarte Piet. 

Het Nederland van Referendumstrijd, Islamitische Jihad, #Metoo en Voltooid Leven. 

De voorstelling is een mix van documentaire montage en cabaretesk theatercollege. Met Theaterteksten en dichtwerk. Met foto’s, filmbeelden, performance, liederen en levende muziek. Uitgevoerd op monumentale locaties.

 

    

 

AUTEUR EN THEATERMAKER 

Auteur, regisseur, acteur en producent Ab Gietelink presenteert zijn theaterwerk al meer dan 30 jaar in zeer diverse theatercircuits. Tussen 1999 en 2017 realiseerde hij met Theater Nomade honderden historisch geënsceneerde theatervoorstellingen op tientallen monumentale locaties. In het najaar van 2012 kwam Nomade met de geautoriseerde Nederlandse versie van The Kings Speech in een schouwburgtournee. Daarna volgden tournees van de film- en  muziektheatervoorstelling Anthony Fokker over de 1e Wereldoorlog of erfgoedlocaties en in theaterzalen.   www.theaternomade.nl    

 

PERSREACTIES OVER THEATER NOMADE

“Het werkt als een verrassingsaanval, zo bijzonder’’ (over Neerlands Trots) NRC  ****

‘Film- en geluidsopnamen worden effectief gebruikt’. De muziek is heel sfeervol’. ‘documentaire teksten in een smaakvolle combinatie. Theaterkrant ’ ***

“Dit is de mooiste geschiedenisles, die je ooit hebt meegemaakt”, publieksreactie

‘Oude Prachtfilm… creatieve geluidstechniek.-- spreekt vanuit alle hoeken van het toneel tot   de verbeelding’ Stentor ****

goto: | top |