Toekomstplannen 2019-2022

WILLEM VAN ORANJE
De Beeldenstorm, de Geuzen en hun opstand tegen de Spaanse koning Filips II, het turbulente begin van de 80-jarige oorlog en de moord op Willem van Oranje op het Delftse Prinsenhof. Het dramatische leven van de ­‘Vader des Vaderlands’ in 16e eeuwse enscenering met diverse koren op erfgoedlocaties.

POETIN
Een Nederlandse actualiteitenrubriek krijgt van haar hoofdredactie de opdracht een special over Poetin te maken. Binnen de redactie ontstaat een fel debat over de relatie tussen Rusland en het Westen. De hoofdredactie grijpt in en laat een special monteren binnen de dominante anti-Russische visie. De dissidente redacteur moet vrezen voor het aflopen van zijn contract.

NIEUWSUUR ALTERNATIEF
Politiek drama in een televisiestudio
Een nieuwe actualiteitenrubriek op het podium. Het Nederlandse medialandschap is vervallen tot reactief engagement en glad amusement. De laatste idealisten besluiten tot een nieuwe Nederlandse actualiteitenrubriek met een radicaal progressief profiel, die de confrontatie met het politieke en media establishment zoekt. Originele teksten, schokkende film en televisiebeelden en stuitend commentaar’

SHAKESPEARE IN LOVE
Een 21e eeuws rondreizend toneelgezelschap ensceneert Shakespeares’ Romeo en Julia met gebruik van historische en moderne ensceneringmiddelen op kastelen en in kerken. De toneeltekst is geschreven in inspiratie op het bekroonde filmscenario ‘Shakespeare in Love’, met gebruik van de originele Shakespearetekst op rijm. Het stuk brengt ons terug in de sfeer van het 16e eeuwse Elisabethaanse theater.
60 Voorstellingen, 20 locaties